torsdag 23. april 2020

Focaccia


En dag skulle jeg lage en enkel vaffelrøre til oss...jaja   I full fart fant jeg frem ting og tang ,,,som man bruker gjøre .... 
pisket egg og litt melk og hadde i bollen ,,,Og melet som kom oppi var litt rar ifargen ,,,, 
Hmm ..?   hva .-- 
Haa ha ,,så hadde jeg tatt feil da ,,,,det nye melet jeg hadde kjøpt på impuls havnet oppi røra ...
KIKERT-MEL   ... Det ble nok litt rart,,, men hva kunne jeg gjøre nå ,,?  bruke den slik ,,,eller lage noe annet ut av det ? ,,,Måtte tenke litt ,,hmm    
Så fant jegfrem litt grovt rugmel ...og  hv.mel    ...Dette kunen jo bli focacca ,,, en selvkomponert ,,,
Tjaa ,,jeg er ingen kokk eller baker ..men  kan jo utforske litt ... 
Lagde en sammesatt myk deig som jeg strøk utover en bakeform .   og hevet en stund til før jeg strødde på grovt salt og penslet med lunkent vann 
stekte passe gylden ,,,    så rett på ett severingsbrett .. 
Ja den rakk ikke bli kald før vi maåtte smakke ..med smør og hvitost ..
De var virkelig å anbefale . ..Myke inni ,,lit sprø på toppen og mye -mat - i de..Hadde ikke trodd det spesielle melet kunne gi så godt resultat---og bare for jeg tok feil mel ,,,som egentlig skulle bli vaffelrøre 

-------------- 
 Kikert-brød
2,5 dl melk 
2  små egg 
3 dl kikert-mel 
1 del grovt  rugmel 
 ca 2 - 3 dl hv mel   
litt salt 
1 sp sukker 
1/2 pk tørr gjær 
litt vann om deigen er for tung 

Varm melken ...
Rør inn resten av væska... bland det tørre ,,og ha i gjæren   ,,bland alt forsiktg ,,Deien er veldig tung pga av dette melet ..Deigen skal være passe løs 
La heve og stå en god stund ----
 Stryk så deigen utover ei lita langpanne..og heve litt mere ...
pensle med lunket vann eller egg ,,,strø på grovt salt ..  
settes inn i ovn 220 gr  15.-.20 min  
Lykke til ,,
/proteinriktbrød )


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar